Valg av ventilasjon

Det kan være forvirrende å prøve å finne ut hvilken ventilasjonsenhet du bør velge. Vi forstår at ingen husstander er like, og at ditt valg av ventilasjon skal fungere etter dine behov. Det finnes en rekke forskjellige typer og systemer tilgjengelig, hver med sine egne spesielle fordeler, enten det er et løft av luftstrøm fra et enkelt rom etter dusjen eller mild kontinuerlig flyt i hele huset, har vi ekspertråd for å hjelpe deg med å finne det beste produktet for dine behov.

Vurder plasseringen

Avtrekksvifter installeres i rom der fuktighet genereres, som våtrom, kjøkken, bad, toalett og vaskerom hvor en enkeltromsavtrekksenhet kan installeres enten i taket i en ventilasjonskanal eller direkte gjennom veggen for å fjerne kondens. Sjekk viftens IP-klassifisering for å identifisere hvilket som er det sikreste området for installasjon i våtrommet ditt. Blauberg Silent Fan har en IP45-klassifisering som betyr at den installeres i sone 1 i nærheten av de våteste områdene som dusj og badekar. Hvis du leter etter en helhusløsning, kan Pureair Home enkelt ettermonteres på loftet eller på en vegg og inkluderer avansert filtrering som F7-filtre.

Luftfiltrering

En konstant tilførsel av filtrert frisk luft i hele hjemmet vil holde den kondensfri og kontrollere miljøgifter, og til slutt bidra til å beskytte helsen. Våre PIV-produkter (Positive Input Ventilation) tilbyr avansert F7-filtrering. Disse filtrene beskytter mot potensielt skadelige PM2.5-partikler, inkludert pollen, og kan enkelt ettermonteres på et loft eller diskret veggrom. For større oppussingsprosjekter eller nybygg kan en mer avansert løsning som mekanisk ventilasjon med varmegjenvinning (MVHR) være mer egnet. Disse enhetene tilbyr også avansert filtrering for å beskytte mot skadelige PM2.5-partikler. Når filtrene er installert, må de kontrolleres hver 3-6 måned for å opprettholde et rent inneluftmiljø.

Tenk på støynivåer

Funksjoner som en forsinkelsestidtaker lar deg forsinke viften når lyset er slått på i en kort periode, veldig nyttig hvis du trenger et raskt besøk på toalettet midt på natten. En funksjon for variabel hastighet gir deg mer kontroll over viftene øker hastigheten og reduserer derfor støynivået som ville ha oppstått som følge av overventilering. Vår stille vifte er den roligste baderomsviften som er tilgjengelig på markedet på en forbløffende stille 12 dB (A) . Med 8 modeller å velge mellom, gir det også mye fleksibilitet. Silent Fan leveres med opptil 5 års garanti, samt for trygghet, samt fred og ro.

Er lave driftskostnader viktige?

Lo-Carbon-viftene våre er designet for å spare deg for penger på strømregningene dine. For så lite som 1p per dag å kjøre, kan PureAir Home gi hele hjemmet ditt en mild kontinuerlig luftstrøm som skaper et sunnere og kondensfritt miljø. Varmegjenvinningen av enkeltrom Lo-Carbon Tempra er designet for bad, kjøkken, vaskerom og toaletter. Denne enheten koster ikke bare så lite som 10p per uke å kjøre, men det kan også spare deg for gjennomsnittlig 10% på vinter brenselregningen.

Vurder om du trenger en kontinuerlig eller periodisk vifte

Tradisjonelle periodiske avtrekksvifter gir luftstrøm (boost) når fuktighetsnivået er på sitt høyeste, de fungerer ved å trekke ut fuktighetsladet luft ut og slå av når de ikke er i bruk. De kan utløses av en trekkledning, timer eller sensor, avhengig av enhetens funksjoner. Periodiske vifter er vanligvis enkeltromsekstraktvifter. Kontinuerlig ventilasjon fungerer ved å trekke ut luft fra hele huset eller et enkeltrom til en lav hastighet hele tiden. Når fuktighet oppdages, vil en kontinuerlig vifte øke for å fjerne overflødig fuktighet før den går tilbake til drypphastigheten når overflødig fuktighet er borte. Kontinuerlig ventilasjon er den mest kostnadseffektive og mest stillegående løsningen. Noen vifter tilbyr et utvalg av kontinuerlig eller periodisk ventilasjon, for eksempel vår PureAir Sense baderomsvifte gir deg valget mellom å kjøre viften kontinuerlig eller periodisk, samt kjøreforstyrrelser gratis.